Go to content

Main menu:

Nove tehnologije u gimnaziji

Gimnazija Pitagora
Published by in Vijesti ·
Tags: 3dprinter3dnovetehnologije
Sustav srednjoškolskog obrazovanja ne drži korak u prenošenju znanja i informacija o tim tehnologijama koje mijenjaju tržište rada, oblikuju tražene vještine i znanja za buduće zaposlenje. Poslovi koji će se moći automatizirati i robotizirati ostavit će mnoge radnike bez radnog mjesta. Mnogi poslovi uobičajeni u današnjem svijetu u opasnosti su da postanu beznačajni zbog tehnoloških promjena. Tehnologije koje se zadnjih godina razvijaju eksponencijalnom brzinom su robotika, umjetna inteligencija, 3-D modeliranje i printanje te virtualna stvarnost.
Zbog svih tih razloga u Gimnaziji Pitagora odlučili smo našim gimnazijalcima dati dobre temelje u IT-u, te uz platformu za učenje na daljinu koju smo napravili u suradnji s gimnazijom Gaudeamus iz Osijeka a na kojoj je pohranjen prvi hrvatski kurikulum kodiranja za srednje škole, odlučili u idućoj školskoj godini u nastavu uvesti i 3-D modeliranje i printanje.
Želimo stvoriti gimnaziju u kojoj će se srednjoškolci razvijati u skladu s tehnološkim promjenama koje nosi budućnost te da će na tom putu dobiti sustav vještina koje će im olakšati prilagođavanje svim ostalim promjenama.
Za razdoblje 2018-20. Pitagora je prijavljena u partnerstvu više europskih gimnazija i jednog njemačkog centra kompetencija u projekt razmjene koji će ove tehnologije umnogome približiti učenicima i nastavnicima.




Categories
Back to content | Back to main menu